Klachtenservice.com logo - met de handen in het haar

Over ons


Het is eind 2007. Wij, een aantal vrienden, zitten allemaal hetzelfde probleem. We hebben al een lange tijd een klacht lopen bij verschillende (grote) bedrijven en komen hier geen steek verder mee. Afgescheept worden door helpdeskmedewerkers, niet teruggebeld worden, van het kastje naar de muur gestuurd worden; we hebben het allemaal meegemaakt.

We hebben het er een paar keer over en vragen ons af hoe het nu toch kan dat we zo weinig tegen deze bedrijven kunnen beginnen. Als consument moet je tegenwoordig behoorlijk stevig in je schoenen staan voordat je iets bereikt bij een klantenservice. Zelfs als je wel je mannetje staat, kom je niet veel verder. Het is vaak niet mogelijk om met een supervisor of leidinggevende te spreken, waardoor je niks anders kunt doen dan wachten. Op deze manier lukt het bedrijven om klachten af te houden, zonder de klant daadwerkelijk te helpen.

Op een avond komt dit onderwerp weer ter tafel en bedenken we het volgende. Allemaal hebben we veel tijd en moeite in onze klachten gestopt. We zijn er klaar mee! Zonder er nog meer tijd in te stoppen willen we er voor zorgen dat deze bedrijven nu daadwerkelijk actie ondernemen. Dit kan door middel van een officiële klachtenbrief, maar het is lastig zo'n brief goed op te stellen en de juiste adresgegevens te vinden. Tenslotte willen we dat het voor deze bedrijven niet meer zo makkelijk is om ons te negeren. We gaan hier iets aan doen!

Om een lang verhaal kort te maken: klachtenservice.com is geboren. Het doel van klachtenservice.com is te zorgen dat de consument weer gehoord en gerespecteerd wordt door bedrijven. We doen dit door:
1. Het voor consumenten makkelijk te maken om een officiële klachtenbrief te sturen naar een groot bedrijf
2. Het serviceniveau van bedrijven in kaart brengen door de snelheid en tevredenheid van hun klachtafhandeling openbaar te maken
Wij doen dit niet met het doel er geld aan te verdienen, maar rekenen 90 cent per ingediende klacht om onze kosten te dekken.

Klachtenservice.com is het laatst bijgewerkt op 23 mei 2013. Op de site is de disclaimer van toepassing. Verder verwijzen we je naar een kantoorruimte in Amsterdam.